Over ons

Historie

Met meer dan een kwart eeuw ervaring en een state of the art machinepark heeft u aan MetalTech een solide partner. Na een aantal succesvolle uitstapjes naar onder andere plastic bakken , duiklampen en machinebouw voor de broodindustrie  houden we ons tegenwoordig bezig met twee zaken: productie van fijnmechanische onderdelen, grotendeels volgens klant specificatie en productie en verkoop van Topsealmachines.

De verovering van Europa

In 1983 begon MetalTech als een draai-, frees- en constructiebedrijf en gereedschapmakerij. We waren toen nog gevestigd in Nederhorst den Berg. Veel machinefabrikanten en andere industrieën bleken behoefte te hebben aan onderdelen van metaal of kunststof, die ze zelf niet met de juiste snelheid en precisie konden produceren. Zo kwam de focus van MetalTech al snel op het verspanende werk te liggen. Twee jaar later, in 1985, schaften we onze eerste CNC-machine aan, de start van computergestuurd frezen en draaien.

In 1996 verhuisden we naar onze huidige locatie in Weesp, waar de werkvloer inmiddels zo’n 1400 m2 beslaat. Tot op de dag van vandaag rollen hier nog steeds al onze producten van de band en levert MetalTech aan grote en kleine opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zij zijn met name te vinden in de Benelux, Duitsland en Engeland.

Onze directie

De twee directeuren zijn mannen van het eerste uur, die het bedrijf indertijd met hun compagnons hebben opgericht. Cor van der Werf en Peter van Leeuwen hebben samen de leiding en kennen elkaar al praktisch hun hele leven. Cor is het boegbeeld van het arsenaal Topsealmachines, terwijl Peter verantwoordelijk is voor de fijnmechanische onderdelen.

Wilt u meer weten over MetalTech? Onderdelen laten verspanen, mogelijkheden voor uw bedrijf bespreken of topsealmachines aanschaffen? Het kan allemaal. Neem vrijblijvend contact op met MetalTech in Weesp.